ek_add_banner

Monday, September 28, 2015

Καπονάτα μελιτζάνα




ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες
Πιπέρι
Διάφορα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη)
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. ζάχαρη
3 σκ. σκόρδο
3 ντομάτες
Κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φέτα για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κακάο
Ελιές
Κουκουνάρι
1 μπαγκέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καπονάτα
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγη ζάχαρη και μετά σοτάρουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κουκουνάρι, το οποίο προηγουμένως έχουμε καβουρδίσει και εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το κακάο και τις ελιές και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα αυγά μαζί με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και τα τηγανίζουμε. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε την καπονάτα με αυγά, φέτα και λάδι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού με φέτα, ελαιόλαδο και θυμάρι.

No comments: