ek_add_banner

Sunday, September 27, 2015

Κοτόπουλο σε ζύμη ψωμιού και σάλτσα βουτύρου




ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
300 ml νερό
1 φακελ. ξερή μαγιά
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι σκληρό
Διάφορα αρωματικά (δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μαϊντανό)
1 κοτόπουλο
1 κρόκο αυγού
Για το αρωματικό βούτυρο
200 γρ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
Διάφορα αρωματικά
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα βουτύρου
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
250 ml νερό
1 ζωμό κότας
1 κ.σ. μουστάρδα
Διάφορα αρωματικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε νερό μαζί με μαγιά και ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και αλεύρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε μέσα το ζυμάρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Για το αρωματικό βούτυρο
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με μυρωδικά και σκόρδο, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Για το κοτόπουλο
Αλείφουμε στο εσωτερικό της πέτσας του κοτόπουλου αρωματικό βούτυρο. Δένουμε το κοτόπουλο σε 2 σημεία και το σοτάρουμε ολόκληρο σε καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, τοποθετούμε επάνω το κοτόπουλο και διπλώνουμε. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουν μεταξύ τους. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί με λαδόκολλά και διακοσμούμε το φύλλο με το ζυμάρι που έχει περισσέψει. Αλείφουμε τη ζύμη με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
Για τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, μυρωδικά, ζωμό, νερό, μουστάρδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κορν φλάουρ που προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

No comments: