ek_add_banner

Sunday, September 27, 2015

Μανιταρόψωμο

Συνταγή : Μανιταρόψωμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μανιταρόψωμο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, που προηγουμένως έχουμε λιώσει, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια, λίγο λάδι, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι, θυμάρι και δεντρολίβανο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, σοτάρουμε και το μπέικον. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα σύκα, την παρμεζάνα, το μπέικον και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε με θυμάρι, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύουμε και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ενσωματώνουμε. Βάζουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 30'.
Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε ρόκα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, καρύδια και ξύδι και ανακατεύουμε.
ΥΛΙΚΑ
Για το μανιταρόψωμο
350 γρ. μανιτάρια
Αλάτι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
150 γρ. μπέικον
150 γρ. ξερά σύκα
100 γρ. βούτυρο
250 ml γάλα
2 αυγά
350 γρ. αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. παρμεζάνα
Πιπέρι
Για τη σαλάτα
Ρόκα
Καρύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα
Ξύδι βαλσάμικο

No comments: