ΥΛΙΚΑ
Για τις μελιτζάνες
3 μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι κρ. κόκκινο κρασί
1 συσκ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο κότας
Μαϊντανό
Γραβιέρα
Για τη μπεσαμέλ
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
Μοσχοκάρυδο
50 γρ. τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μελιτζάνες
Κόβουμε τις μελιτζάνες, χαράζουμε λίγο την ψίχα και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, πιπέρι και αλάτι και, μετά, τις γυρίζουμε ανάποδα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30'.
Για τον κιμά
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λάδι, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, γαρίφαλο και μετά σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε 1 ζωμό και την ντομάτα. Σιγοβράζουμε για 10' και, στο τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μετά το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Εκτός φωτιάς, βάζουμε έναν κρόκο, γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Για τη συναρμολόγηση
Ανοίγουμε λίγο την ψίχα της μελιτζάνας με ένα κουτάλι, γεμίζουμε με τον κιμά, πασπαλίζουμε με τυρί και ολοκληρώνουμε με την μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
No comments:
Post a Comment