ΥΛΙΚΑ
3 φιλέτα σολομού
2 φύλλα δάφνης
Κόκκοι πιπεριού
Αλάτι
1 ποτήρι κρ. λευκό ξηρό κρασί
Για τον αρακά
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
500 γρ. αρακά κτψ
1 σκ. σκόρδο
Άνηθο
Δυόσμο
Αλάτι
Κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σολομό
Χαράζουμε το δέρμα του σολομού και τον κόβουμε σε μερίδες. Σε νερό που σιγοβράζει, ρίχνουμε ξύδι, δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Βάζουμε τον σολομό στο νερό με την πέτσα προς τα πάνω, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
Για τον αρακά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι και μετά προσθέτουμε τον αρακά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σπάμε τον αρακά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε άνηθο και δυόσμο, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.
No comments:
Post a Comment