ΥΛΙΚΑ
Για το ρυζόγαλο
500 ml νερό
1 lt γάλα
250 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
250 γρ. ρύζι Άγιος Αντρέας Curtiriso
50 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. βούτυρο
Για τα μήλα
2 πράσινα μήλα
2 κ.σ. ζάχαρη
150 ml Μαυροδάφνη
1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρυζόγαλο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα 750 ml γάλα, τη ζάχαρη, ένα στικ βανίλιας και το ρύζι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30'. Στη συνέχεια, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα που περίσσεψε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε βούτυρο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε καυτό τηγάνι, δίνουμε χρώμα στα μήλα και σβήνουμε με Μαυροδάφνη. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
No comments:
Post a Comment