Συνταγή : Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου
ΥΛΙΚΑ
Για τις φτερούγες και την bbq sauce
1 ½ κιλό φτερούγες
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
8 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
8 κ.σ. worcestershire sauce
1 κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
400 γρ. κέτσαπ
8 κ.σ. ξύδι λευκό
Για τη σαλάτα
200 γρ. λάχανο
2 κοτσάνια σέλερι
1 κρεμμύδι
2 καρότα
Δυόσμο
2 κ.σ. μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την bbq sauce
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη μαύρη και, μόλις λιώσει, ρίχνουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε. Μόλις αφρίσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να πάρει μια βράση το μείγμα και, στη συνέχεια, ρίχνουμε τη γούστερ σος, το ταμπάσκο, το τζίντζερ και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 3-4 λεπτά.
Για τις φτερούγες
Κόβουμε τις φτερούγες, τις βάζουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30'. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βουτάμε μέσα στη σάλτσα. Επιστρέφουμε τις φτερούγες στη σχάρα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε το λάχανο και το σέλερι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε κρεμμύδι, τριμμένο καρότο, δυόσμο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη μαγιονέζα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
No comments:
Post a Comment