ek_add_banner

Friday, September 18, 2015

Πάβλοβα με κρέμα και φράουλες

Συνταγή : Πάβλοβα με κρέμα και φράουλες


ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρέγκα
5 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τις φράουλες
500 γρ. φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μαρέγκες
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με αλάτι, χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα. Προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χρωματίζουμε το εσωτερικό του κορνέ με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το γεμίζουμε με τη μαρέγκα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σχηματίζουμε μεγάλες ροζέτες και ψήνουμε στους 100 βαθμούς, για 2,5 ώρες.
Για το σερβίρισμα
Για τις φράουλες
Κόβουμε τις φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με ζάχαρη, ανακατεύουμε απαλά και τις βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.

No comments: