ek_add_banner

Sunday, September 27, 2015

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα



ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
210 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
70 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
130 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
1 βάζο μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και αφρατεύουμε. Προσθέτουμε ένα αυγό και έναν κρόκο, 2 βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Εκτός μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε. Κρατάμε 100 γρ. από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα. Κάνουμε ένα μπαστούνι τη ζύμη που περίσσεψε και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Στη συνέχεια, βάζουμε στο ψυγείο (και την τάρτα και τη ζύμη) να παγώσουν για μια ώρα. Μόλις παγώσει η τάρτα, καλύπτουμε με μαρμελάδα, κόβουμε σε φέτες τη ζύμη και τοποθετούμε πάνω από την μαρμελάδα. Αλείφουμε με ασπράδι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

No comments: