ek_add_banner

Thursday, October 15, 2015

ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ανάλατο Lurpak®
250 γρ. μαύρη σοκολάτα,
3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C βαθμούς. Λιώστε το Lurpak® και τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό (όχι βραστό). Σε ένα άλλο μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να ζεσταθούν. Απομακρύνετε από το μάτι και χτυπήστε τα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξουν. 

2. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα σοκολάτας στα αυγά και ανακατέψτε μαζί με σιρόπι σφενδάμου και ¼ κουταλιά της σούπας αλάτι. 3. Ρίξτε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών όπου θα έχετε απλώσει αλουμινόχαρτο και βάλτε τη στη μέση μιας βαθιάς φόρμας ψησίματος. Ρίξτε ζεστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας. Βεβαιωθείτε ότι το νερό γύρω από τη φόρμα είναι πάνω από το ύψος της γέμισης. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. 

4. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν βγάλετε τη φόρμα και κόψτε με ένα ζεστό μαχαίρι.

No comments: