ek_add_banner

Thursday, October 15, 2015

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για ένα στρογγυλό μπολ διαμ. 25εκ. :
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο στο ψυγείο αποβραδίς
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι (μόνο ο Γιώτης έχει)
2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
200ml νερό
5 κουτ. σούπας ζάχαρη ή 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγάβης
Για τη διακόσμηση:
10 μπισκότα πτι μπερ απλά ή σοκολάτας
Λίγο γλυκό κουταλιού ή σιρόπι φράουλα ή βύσσινο
1. Ζεσταίνετε καλά το νερό και διαλύετε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ. 
2. Αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη ή το σιρόπι της αγάβης και το μείγμα του ζελέ και χτυπάτε για λίγο ακόμα τα υλικά μαζί.
3. Αδειάζετε τη μους του λεμονιού σε ένα γυάλινο ρηχό σκεύος και στη συνέχεια σπάζετε τα μπισκότα σε ακαθόριστου σχήματος κομμάτια και τα μπήγετε στο γλυκό εδώ κι εκεί. 
4. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει και στη συνέχεια το διακοσμείτε με λίγο γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι που θα ρίξετε εδώ κι εκεί. 
5. Τώρα μπορείτε να το μοιράσετε σε μπολ και να σερβίρετε.

No comments: