ek_add_banner

Tuesday, October 20, 2015

ROAST BEEF ΣΕ ΨΩΜΙ ΤΣΙΑΠΑΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΣΕΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ

·     4 ψωμάκια τύπου τσιαπάτα
·     300γρ. κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο (κομμάτι ολόκληρο καθαρό από κόκαλα και λίπος)
·     50γρ. παρμεζάνα σε φλέικς
·     μισό μαρούλι γαλλικό
·     1 κούπα μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές λωρίδες.
·     1 κ.γλ Νοστιμιά MAGGI
Για τη μαγιονέζα;
·      2 αυγά
·      300 ml ηλιέλαιο
·      50γρ. πανσέτα καπνιστή (εναλλακτικά 4 φέτες μπέικον)
·      χυμός από 1 λεμόνι
·      1 κ.γλ μουστάρδα
·      1 κ.σ ξίδι λευκό
·      1 κ.σ Νοστιμιά  MAGGI
·      αλάτι
·      πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο την πανσέτα ψιλοκομμένη μέχρι να γίνει τραγανή, αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της. 
  2. Στον κάδο του μίξερ σπάστε τα αυγά και ρίξτε όλα τα υλικά για την μαγιονέζα εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπήστε το μίγμα και παράλληλα σιγά-σιγά προσθέτετε το ηλιέλαιο μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη μαγιονέζα.
  3. Δοκιμάστε το αλάτι, την οξύτητα και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να συνθέσετε τα σάντουιτς. 
  4. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
  5. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και  αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε. 
  6. Τέλος, σε ένα τηγανάκι σοτάρετε ελαφριά με ελάχιστο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίστε με 1 κ.γλ Νοστιμιά MAGGI και αφήστε στην άκρη.
  7. Ζεστάνετε για 10 λεπτά στο φούρνο τα ψωμάκια, αποσύρετε και κόψτε στη μέση, απλώστε από 1 κουταλιά μαγιονέζα, μαρούλι σε χοντρά κομμάτια, το κρέας κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες, το τυρί και τέλος τα μανιτάρια.  

No comments: