ek_add_banner

Wednesday, October 14, 2015

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ

• 200γρ μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
• 200γρ ανάλατο Lurpak®
• 4 μεγάλα αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
• 200γρ ζάχαρη άχνη
• 350γρ σμέουρα ή βατόμουρα
• 400ml κρέμα γάλακτος
• Chambord® 40ml (λικέρ μαύρων και κόκκινων μούρων)
• βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με διάμετρο 23 εκατοστά (9 ίντσες)
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C / 160°C αέρας. 
2 Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο Lurpak® σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει. 
3 Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, και να γίνει απαλό και κρεμώδες. 
4 Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια δυνατά μέχρι να στέκεται το μίγμα , και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη στα ασπράδια και χτυπήστε σε μαρέγκα. 
5. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και το βούτυρο Lurpak® στο μείγμα με τον κρόκο του αυγού, στη συνέχεια, ενσωματώστε απαλά μέσα στο μείγμα τη μαρέγκα. 
6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, κουνήστε ελαφρά με τα δάχτυλα σας ώστε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει πολύ. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί. 
7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου στέκεται και ενσωματώνουμε το Chambord® (λικέρ) . 
8 Όταν το κέικ κρυώσει, αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο και καλύψτε την επιφάνειά του με την κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει και βατόμουρα ή σμέουρα . 
9. Διακοσμήστε το όπως σας αρέσει.

No comments: