ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη για τάρτα : |
• 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
• 110γρ Lurpak®, σε κύβο |
• Μία πρέζα αλάτι |
• 4-6 κουταλιές σούπας κρύο νερό Για τη γέμιση : |
• 3 μεγάλα πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες |
• Ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και για να πασπαλίσετε στο τέλος πασπαλίστε στην κορυφή από πάνω |
2. Κόψτε τη ζύμη στη μέση και δημιουργείστε δύο στρογγυλά κομμάτια με ζύμη. Τοποθετείστε ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης σε μία ταρτιέρα ανοίγοντάς τη με τα δάχτυλά σας, τοποθετείστε από πάνω τις φέτες μήλου στο μέσον και πασπαλίστε με ζάχαρη. Βρέξτε τις άκρες της ζύμης και καλύψτε με το άλλο μισό στρογγυλό κομμάτι ζύμης. Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι, αλείψτε ελαφρά από πάνω με γάλα και πασπαλίστε με ζάχαρη.
3. Ψήστε στους 200°C για 30 με 40 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσει το γλυκό.
4. Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος, παγωτό ή γλυκιά κρέμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
No comments:
Post a Comment