ek_add_banner

Tuesday, October 20, 2015

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ


·      1 φρέσκο φύλλο ζύμης για πίτες
·      6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
·      4 μελιτζάνες
·      2 τομάτες
·      2 φρέσκα κρεμμύδια
·      2 κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
·      15 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
·      1 κύβος κότας MAGGI
·      ελαιόλαδο
·      αλάτι
·      πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέστε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δύο δόσεις τα μπουτάκια κοτόπουλο μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα (δεν χρειάζεται να ψηθούν τελείως διότι θα τελειώσει το ψήσιμο τους στον φούρνο). 
  2. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και παράλληλα  ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνεςσοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 4 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέστε την τομάτα τριμμένη ,τον κύβο κότας MAGGI και τον βασιλικό χοντροκομμένο, αλατίστε και μαγειρέψτε μέχρι να φύγει η περισσότερη από την υγρασία
  3. Τέλος, προσθέστε το μασκαρπόνε, πιπέρι και το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες. 
  4. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει
  5. Λαδώστε ένα ταψί για το φούρνο και απλώστε 4 φύλλα ζύμης λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά
  6. Απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 4 φύλλα
  7. Διπλώστε ή κόψτε τις άκρες από τη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστή. 

No comments: