ek_add_banner

Thursday, October 15, 2015

BROWNIES ME 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για ένα ταψάκι 19Χ28εκ.
200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
200γρ. βούτυρο Lurpak σε κομματάκια
4 αβγά
200γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη
75γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, βάζετε πρώτα την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μεταλλικό μπολ και μετά τα λιώνετε μαζί σε μπεν μαρί.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά και να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα. Όταν λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο αδειάζετε προσεκτικά το μείγμα στο μείγμα των αβγών, χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψιλοκόβετε τη λευκή σοκολάτα με μαχαίρι του σεφ πάνω σε επιφάνεια κοπής και την πασπαλίζετε πάνω στο μείγμα του ταψιού. Μετά πασπαλίζετε και την καρυδόψιχα και ψήνετε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownies και κάνει μια κρούστα, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερό στο εσωτερικό του. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε το brownies κόβοντας σε κομμάτια. Αν κρυώσει εντελώς, το ζεσταίνετε ελαφρά. Αν θέλετε το συνοδεύετε με παγωτό.

No comments: