ek_add_banner

Wednesday, October 14, 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ CUP CAKES

ΥΛΙΚΑ

150γρ Lurpak® μαλακό,
150γρ άχνη ζάχαρη,
3 αυγά χτυπημένα,
150 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,
μία κουταλιά σούπας γάλα. Για το γλάσο:
200 γραμμάρια Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου,
250 γραμμάρια ζάχαρη για γλασάρισμα,
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας,
1 κουταλιά σούπας γάλα, πράσινο χρώμα για γλυκά. Για να διακοσμήσετε:
αστεράκια ή άλλα στολίδια ζαχαρωτά.
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ºC για κουζίνα με αέρα / 160 ºC για κουζίνα με αντίσταση. 
2. Ανακατέψτε το Lurpak® με τη ζάχαρη δυνατά έως ότου ασπρίσει το μείγμα, έτσι ώστε έχετε ένα ελαφρύ, αφράτο και λείο μείγμα. 
3. Προσθέστε σταδιακά το χτυπημένο αυγό σιγά- σιγά με το αλεύρι, έτσι ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα. Τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. 
4. Τοποθετήστε 12 ειδικές χάρτινες συσκευασίες για Cup Cakes σε ένα ταψί για μάφιν και μοιράστε το μείγμα ισομερώς στις συσκευασίες. 
5. Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αφράτα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία μεταλλική βάση . Για το γλάσο: 
6. Σε ένα μπολ χτυπήστε το Lurpak® με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια κοσκινίστε από πάνω ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας καλά . Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Το γλάσο πρέπει να είναι ελαφρύ και κρεμώδες. 
7. Ανακατέψτε το ειδικό πράσινο χρώμα για τρόφιμα στο μείγμα γλάσου. 
8. Μόλις κρυώσει χρησιμοποιείστε το ειδικό εργαλείο κορνέ για να περιχύσετε με το μείγμα γλάσου τα κεκάκια αρχίζοντας από την εξωτερική πλευρά του κέικ και προχωρώντας προς το κέντρο του για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα δενδράκια. 
9. Διακοσμήστε με ζαχαρωτά όπως ασημένιες μπαλίτσες, αστεράκια ή με άλλα στολίδια και αφήστε τα στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.

No comments: