ΥΛΙΚΑ
· 1 φρέσκο φύλλο ζύμης για πίτες
· 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
· 4 μελιτζάνες
· 2 τομάτες
· 2 φρέσκα κρεμμύδια
· 2 κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
· 15 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
· 1 κύβος κότας MAGGI
· ελαιόλαδο
· αλάτι
· πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δύο δόσεις τα μπουτάκια κοτόπουλο μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα (δεν χρειάζεται να ψηθούν τελείως διότι θα τελειώσει το ψήσιμο τους στον φούρνο).
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και παράλληλα ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες, σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 4 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέστε την τομάτα τριμμένη ,τον κύβο κότας MAGGI και τον βασιλικό χοντροκομμένο, αλατίστε και μαγειρέψτε μέχρι να φύγει η περισσότερη από την υγρασία.
- Τέλος, προσθέστε το μασκαρπόνε, πιπέρι και το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.
- Λαδώστε ένα ταψί για το φούρνο και απλώστε 4 φύλλα ζύμης λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 4 φύλλα.
- Διπλώστε ή κόψτε τις άκρες από τη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστή.
No comments:
Post a Comment