ΥΛΙΚΑ
Για τα κεκάκια/cupcakes: • 50γρ μαύρη σοκολάτα |
• 40γρ Lurpak ανάλατο βούτυρο |
• 50ml γάλα |
• 75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
• 110γρ καστανή ζάχαρη |
• 1 αυγό χτυπημένο |
• ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ |
• ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα |
• 1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάο |
Για το γλασάρισμα: • 125γρ Lurpak ανάλατο βούτυρο, μαλακό ,σε θερμοκρασία δωματίου |
• 300γρ ζάχαρη άχνη |
• 50γρ τυρί κρέμα |
• ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας καλής ποιότητας |
• Μερικά μπισκότα Oreo Cookies, σπασμένα και θρυμματισμένα |
2. Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε τη σοκολάτα με το γάλα και τη μισή ζάχαρη και αφήστε απαλά να έρθει σε σημείο βρασμού, ενώ εσείς ανακατεύετε διαρκώς.
3. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο Lurpak σε ένα μίξερ (ή χρησιμοποιείστε μίξερ χειρός ) και χτυπήστε το μίγμα σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνει απαλό και αφράτο.
4. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά και χτυπήστε και πάλι κάθε φορά που προσθέτετε από ένα αυγό.
5. Κοσκινίστε τα υπόλοιπα στερεά υλικά μαζί και σταδιακά ενσωματώστε τα στο μίγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.
6. Προσθέστε την υγρή σοκολάτα που έχετε ετοιμάσει και συνεχίστε να χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. 7. Μοιράστε ισομερώς το μείγμα στις ειδικές χάρτινες συσκευασίες για κεκάκια και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου φουσκώσουν αρκετά.
Για το γλασάρισμα: 1. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε σταδιακά ενσωματώνοντας τη ζάχαρη άχνη.
2. Όταν ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη άχνη, χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου το μείγμα γίνει ελαφρύ και αφράτο.
3. Προσθέστε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά το μείγμα.
4. Με το ειδικό κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετείστε το γλάσο πάνω στα κεκάκια ή αλείψτε το με μία μικρή σπάτουλα ή ένα μαχαίρι.
5. Πασπαλίστε τρίμματα από μπισκότα Oreo Cookies επάνω στο γλάσο.
No comments:
Post a Comment