ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα κέικ : |
• 120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του |
• 120 γρ ζάχαρη |
• 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο (ανάλογα με το πόσο σοκολατένιο θέλετε το γλυκό σας) |
• 120γρ γάλα (προτιμότερο να το ζυγίσετε) |
• 30 γρ Lurpak®, λιωμένο Για τη σος : • 180 γρ σκούρα καστανή ζάχαρη muscovado (ζάχαρη με έντονη γεύση μελάσας) |
• 2-3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο |
• 235ml βραστό νερό |
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο σε σκόνη.
3. Προσθέστε το γάλα και το λιωμένο Lurpak® και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μίγμα στο πιάτο που έχετε αλείψει με βούτυρο.
4. Σε ένα σκεύος ζυγίστε τη ζάχαρη muscovadο και τη σκόνη κακάο για τη σος. Προσθέστε βραστό νερό και ανακατέψτε καλά, έως ότου διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
5. Περιχύστε τη σος επάνω από το μείγμα. Μην ανακατέψετε!
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, έως ότου η σος βράσει και η κορυφή του μίγματος είναι τραγανή. Σερβίρετε με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος. Απολαύστε!
No comments:
Post a Comment