ΥΛΙΚΑ
► 120γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο |
► ¼ φλιτζάνι Arla Kρέμα Γάλακτος |
► 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη |
► 10 ml ρούμι |
► Επικάλυψη: 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη ή 4 κουταλιές κακάο σκόνη |
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.
Χρόνος ψύξης: 75 λεπτά.
Για 12-16 τρούφες
Χρόνος ψύξης: 75 λεπτά.
Για 12-16 τρούφες
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι. Την τοποθετείτε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί και τη λιώνετε. Μόλις λιώσει την ανακατεύετε καλά με το βούτυρο Lurpak, την κρέμα γάλακτος Arla και το ρούμι και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά, (αλλά όχι εντελώς) το δουλεύετε με δύο κουτάλια ή με το εργαλείο που βγάζει μπάλες από φρούτα και σχηματίζετε μικρές μπάλες από τη σοκολάτα. Καλύπτετε τα τρουφάκια με σκόνη κακάο ή άχνη ζάχαρη. Τοποθετείτε τις τρούφες στο ψυγείο και τις σερβίρετε όταν έχουν κρυώσει και σταθεροποιηθεί αρκετά.
Τα μυστικά της συνταγής:
Μπορείτε στην αγορά να βρείτε πολλές διαφορετικές ποιότητες από σοκολάτα κουβερτούρα. Για τα τρουφάκια προσπαθήστε να αγοράσετε σοκολάτα πικρή.
Επίσης μπορείτε να καλύψετε τις τρούφες με κακάο, με ψιλοκομμένη καρύδα, με τρούφα σοκολάτα, ή πολλούς διαφορετικούς ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε στην αγορά να βρείτε πολλές διαφορετικές ποιότητες από σοκολάτα κουβερτούρα. Για τα τρουφάκια προσπαθήστε να αγοράσετε σοκολάτα πικρή.
Επίσης μπορείτε να καλύψετε τις τρούφες με κακάο, με ψιλοκομμένη καρύδα, με τρούφα σοκολάτα, ή πολλούς διαφορετικούς ξηρούς καρπούς.
No comments:
Post a Comment