ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ |
2 κουβερτούρες γάλακτος |
5 κσ ταχίνι |
5κσ μέλι |
ξύσμα από ένα πορτοκάλι |
αμύγδαλα |
φουντούκια |
καρύδια |
κανέλα |
κάρδαμο (προαιρετικά) |
μισό ποτήρι γάλα |
100γρ βούτυρο |
Σπάμε τα μπισκότα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι. Ξύσμα από το πορτοκάλι και το γάλα. Σπάμε και καβουρντίζουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα 3/4 της ποσότητας από τα καρύδια. Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε στο σχήμα του κορμού.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε Μπεν μαρι μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα. Και καλύπτουμε το κορμό με τη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια από πάνω.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο αφού κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμο.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε Μπεν μαρι μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα. Και καλύπτουμε το κορμό με τη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια από πάνω.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο αφού κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμο.
Υ.Σ. Η ποσότητα στο ταχίνι και το μέλι και τους ξηρούς καρπούς μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Μια συνταγή απο την Βαλεντίνα Σωκράτους Υπεύθυνη Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγικής Εθνολογικού Μουσείου Θράκης
No comments:
Post a Comment