ek_add_banner

Thursday, October 15, 2015

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
• 220 γρ. μπισκότα πτι μπερ (petit beurre) ολικής αλέσεως
• 5 γρ. κακάο
• 110 γρ. βούτυρο λιωμένο Lupak
• 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
• 600 γρ. Arla τυρί κρέμα
• 130 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
• 130 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
• 150 ιταλική μαρέγκα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
• 100 γρ. σοκολάτα λευκή
• 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
• 100 γρ. Arla τυρί κρέμα
• φρούτα του δάσους για σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Τρίβουμε στο μπλέντερ το μπισκότο και ανακατεύουμε με το βούτυρο Lupak και το κακάο. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. βάζουμε το μείγμα του μπισκότου πιέζοντας προς τα κάτω. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90ο C και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μία ganache. Μαλακώνουμε το τυρί και ενσωματώνουμε τη σοκολάτα. Στο τέλος, προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Τοποθετούμε πάνω από το κρύο μπισκότο την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90ο C και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα και φτιάχνουμε μία ganache. Μαλακώνουμε το Arla τυρί κρέμα , ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
ΥΛΙΚΑ: – 40 γρ. νερό – 180 γρ. ζάχαρη – 15 γρ. γλυκόζη – 3 ασπράδια αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 115º C. Σ’ αυτό το στάδιο χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125º C και αμέσως την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στην μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απ’ αυτήν χρησιμοποιούμε τα 170 γρ. που χρειαζόμαστε για τη συνταγή.

No comments: