ek_add_banner

Wednesday, October 14, 2015

ΞΙΝΟΜΗΛΟΠΙΤΑ (TORTA DI MELE)


ΥΛΙΚΑ

Για ταψί 28 εκ.
• 3 μήλα πράσινα (ξινόμηλα)
• 20 μπισκότα πικραμύγδαλο (amaretti)
Για το παντεσπάνι:
• 4 αβγά
• 120 γρ. ζάχαρη
• 130 γρ. αλεύρι
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
• 140 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο Lurpak Soft
• 2 κ.σ. σκόνη κανέλλας
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Για το σιρόπι:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλλα, ανακατεύουμε και βράζουμε, για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μία φόρμα. 
Προσθέτουμε τα μήλα, απλώνουμε από πάνω τη ζύμη για το παντεσπάνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αναποδογυρίζουμε την ξινομηλόπιτα σε μια πιατέλα. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα αμαρέτι και πασπαλίζουμε την ξινομηλόπιτα.
– Μια συνταγή της Δέσποινας Μαραγκίδου απο την εκπομπή “CHEF στον Αέρα”

No comments: