ΥΛΙΚΑ
· 4 ψωμάκια τύπου τσιαπάτα
· 300γρ. κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο (κομμάτι ολόκληρο καθαρό από κόκαλα και λίπος)
· 50γρ. παρμεζάνα σε φλέικς
· μισό μαρούλι γαλλικό
· 1 κούπα μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές λωρίδες.
· 1 κ.γλ Νοστιμιά MAGGI
Για τη μαγιονέζα;
· 2 αυγά
· 300 ml ηλιέλαιο
· 50γρ. πανσέτα καπνιστή (εναλλακτικά 4 φέτες μπέικον)
· χυμός από 1 λεμόνι
· 1 κ.γλ μουστάρδα
· 1 κ.σ ξίδι λευκό
· 1 κ.σ Νοστιμιά MAGGI
· αλάτι
· πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο την πανσέτα ψιλοκομμένη μέχρι να γίνει τραγανή, αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
- Στον κάδο του μίξερ σπάστε τα αυγά και ρίξτε όλα τα υλικά για την μαγιονέζα εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπήστε το μίγμα και παράλληλα σιγά-σιγά προσθέτετε το ηλιέλαιο μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη μαγιονέζα.
- Δοκιμάστε το αλάτι, την οξύτητα και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να συνθέσετε τα σάντουιτς.
- Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
- Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.
- Τέλος, σε ένα τηγανάκι σοτάρετε ελαφριά με ελάχιστο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίστε με 1 κ.γλ Νοστιμιά MAGGI και αφήστε στην άκρη.
- Ζεστάνετε για 10 λεπτά στο φούρνο τα ψωμάκια, αποσύρετε και κόψτε στη μέση, απλώστε από 1 κουταλιά μαγιονέζα, μαρούλι σε χοντρά κομμάτια, το κρέας κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες, το τυρί και τέλος τα μανιτάρια.
No comments:
Post a Comment