ΥΛΙΚΑ
· 1 κιλό κόντρα φιλέτο μόσχου ολόκληρο χωρίς κόκαλο
· 2 καρότα
· 2 κολοκύθια
· 1 κρεμμύδι
· 1 μαραθόριζα (φοινόκιο )
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
· 1 κύβος ψητονοστιμιά MAGGI
· 1 κ.γλ μέλι
· αλάτι
· ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίστε εξωτερικά το μοσχάρι από ίνες και λίπος.
- Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε ολόκληρο το κομμάτι από το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα γυρνώντας το συχνά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα ή πιάτο και αφήστε στην άκρη.
- Παράλληλα, καθαρίστε και πλύνετε τα λαχανικά και κόψτε τα όλα σε χοντρά ομοιόμορφα κομμάτια.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα ταψί ρίξτε τα λαχανικά, αλάτι, ελάχιστο ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό, ανακατέψτε τα μεταξύ τους και βάλτε στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Βάλτε σε ένα μπρίκι 100 ml νερό, τον κύβο ψητονοστιμιά MAGGI και το μέλι, τοποθετήστε στην εστία σας με μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
- Περιχύστε το φιλέτο και μεταφέρετε το στο ταψί με τα λαχανικά.
- Τοποθετήστε το κρέας πάνω στα λαχανικά για να μην έρχεται σε επαφή με το νερό.
- Ρίξτε το σκόρδο σπασμένο και το κλωνάρι από το δεντρολίβανο κομμένο στα 4.
- Ψήστε για ακόμη 25 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο.
- Αφήστε το κρέας να ΄΄ξεκουραστεί ΄΄ για 10 λεπτά, κόψτε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά.
No comments:
Post a Comment