ΥΛΙΚΑ
• Για τα cupcakes: • 110γρ Lurpak αλατισμένο βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου |
• 110 γρ ψιλή ζάχαρη |
• 110γρ αυγά (περίπου 2 μεγάλα αυγά) |
• 110γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του |
• 5γρ (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) μπέικιν πάουντερ |
• 1 πορτοκάλι, ξύσμα |
• 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο πορτοκαλιού ή εκχύλισμα πορτοκαλιού Για το γλάσο: • 125g Lurpak ανάλατο βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου |
• 250γρ ζάχαρη άχνη |
• 1 λεμόνι, πολύ ψιλοκομμένο ξύσμα |
2 Τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ του μίξερ.
3. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου οι σβώλοι του βουτύρου Lurpak ομογενοποιηθούν, και στη συνέχεια χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
4. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά .
5. Μοιράστε ισομερώς στις ειδικές χάρτινες συσκευασίες για τα cupcake και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα κεκάκια να φουσκώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Για το γλάσο: 1 Τοποθετήστε το βούτυρο Lurpak σε ένα μπολ και κτυπήστε διαρκώς καθώς προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη.
2 Όταν όλη η ζάχαρη άχνη ενσωματωθεί , χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο.
3. Προσθέστε το ξύσμα και το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 4. Σταδιακά προσθέστε το ειδικό χρώμα για τρόφιμα για να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.
5. Χρησιμοποιείστε κορνέ ή μία σπάτουλα ή το λείο μέρος ενός μαχαιριού για να τοποθετήσετε το γλάσο πάνω στα κεκάκια.
No comments:
Post a Comment